Open Monumentendag Hilversum 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vinden de Open Monumentendagen weer plaats in Hilversum! Het landelijke thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’.

Tijdens dit weekend zijn ruim 35 monumenten in Hilversum open voor publiek, waaronder de bijzondere toren ‘Wolfsdreuvik’ diep verscholen in het nabijgelegen Smithuyserbos.

Wolfsdreuvik

Midden in het Smithuyserbos, staat op een natuurlijke verhoging een raadselachtige bakstenen toren, gebouwd in 1938 in opdracht van D.P.R.A. Bouvy, eigenaar van het bos. ‘Wolfsdreuvik’ roept de sfeer van sprookjes op. Op het landgoed zijn ook nog sporen van een Hessenweg te ontdekken, een handelsroute met het noorden van Duitsland uit de 17e eeuw. Glas in lood in toren ontworpen door Ben Hofstee.

Data

Zaterdag 14 september, 11.00-17.00 uur Zondag 15 september, 11.00-17.00 uur

Ook is in dit weekend de op het Arena Park gelegen Nike Campus te bezoeken. Hier zijn op zaterdag en zondag 11.00-17.00: Korte doorlopende rondleidingen met informatie over de geschiedenis van Nike en de EHQ campus.

Daarnaast is er een aantal bijzondere activiteiten speciaal voor Open Monumentendag georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties.
Voor meer informatie over de monumenten, het programma en actuele openingstijden kijk op: https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl/activiteit/open-monumentendag-2019/

Dit bericht is geplaatst in Mededeling. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *