Vervanging bomen Surinamelaan

Beste Buurtbewoners,

De gemeente Hilversum heeft enkele jaren geleden het verzoek gekregen om bij ons in de wijk een aantal bomen te vervangen. Daar was in het verleden geen financiële dekking voor, maar dit jaar is die er wel. Het gaat hierbij om de bomen in de Surinamelaan, in het gedeelte tussen de Soestdijkerstraatweg en de Arubalaan. De bomen in het aansluitende deel zijn nog niet aan vervanging toe. De huidige bomen groeien niet goed en hebben niet de uitstraling die past bij de Surinamelaan. Ook is het een minder duurzame soort die maar een beperkte levensduur heeft. Een deel van de bomen is al verwijderd vanwege verminderde vitaliteit.

Op 27 maart jongstleden organiseerde de gemeente voor de bewoners in het betreffende gedeelte van de Surinamelaan een informatieavond over het vervangen van de bomen.

Uitkomst van de avond:
Tijdens de bijeenkomst is besloten de bomen op korte termijn te vervangen. Ook is door middel van een stemming een boomsoort uitgekozen. De meeste stemmen gingen naar de acacia (Robinia pseudoacacia ‘Unifoliola’). Dit is een boomsoort met een transparante, lichtdoorlatende kroon die in het voorjaar wit bloeit.

Uitvoering:
De aannemer start met de werkzaamheden in de week van 16 april a.s.. In deze week vindt voornamelijk het grondwerk plaats. Aansluitend aan het grondwerk worden de acacia’s geplant. Nadat de bomen zijn geplant wordt het gazon opnieuw ingezaaid.

Voor de start van het werk haalt de aannemer tijdelijk paaltjes, zwerfkeien, een prullenbak en een bank weg. Na de werkzaamheden worden deze weer teruggeplaatst.

Contact:
Wanneer u vragen hebt over de werkzaamheden neemt u dan gerust contact op met de heer J. Schuilenburg, telefoonnummer 035 6292149
Of met ondergetekende, Lucelle van de Berkt, telefoonnummer 06 48618166. Contactpersoon vanuit de buurt met de gemeente inzake dit project.

Tot slot:
Wij vragen u in de weken van uitvoering niet langs de weg te parkeren en in de daaropvolgende maanden niet te parkeren in de bermen zodat het gras goed kan groeien.

Namens de buurtvereniging VbeO,
Lucelle van de Berkt

Dit bericht is geplaatst in Mededeling, verkeer en omgeving. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *