Financiering nieuwbouw Tergooi rond

Financiering nieuwbouw Tergooi rond, nieuw ziekenhuis eind 2020 klaar 

Hilversum, 20 oktober 2016 – De financiering voor de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi is rond. Die bevestiging kreeg het ziekenhuis deze week van het bankenconsortium bestaande uit ING en ABN AMRO. Na uitwerking van de laatste details zal de ondertekening van de overeenkomst tot financiering nog dit jaar plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt, opent Tergooi eind 2020 de deuren van het eerste deel van het nieuwe, moderne ziekenhuis in het gebied Monnikenberg.

Er is intensief onderhandeld over de financiering van de eerste fase van de nieuwbouw van het ziekenhuis. Nu de banken hebben bevestigd tot financiering te willen overgaan, worden de afspraken de komende weken tot in de finesses uitgewerkt in een overeenkomst tot financiering. Ondertussen kan Tergooi verder met voorbereidingen.

Twee fases

Tergooi heeft in 2015 besloten om de nieuwbouw in twee fases uit te voeren om zo snel mogelijk met nieuwbouw te kunnen beginnen en zo flexibel mogelijk in te kunnen blijven spelen op de ontwikkelingen in de zorg en technologie. In de eerste fase wordt de nieuwbouw gecombineerd met het hiertoe aangepaste huidige ziekenhuisgebouw in Hilversum. De tweede fase is voorzien vanaf 2022, waarbij de nieuwbouw wordt voltooid en het huidige ziekenhuisgebouw in Hilversum op den duur wordt afgebroken.

 

Planning

Nu de financiering voor de eerste fase van de nieuwbouw nagenoeg rond is, worden direct de vervolgstappen in de voorbereiding gezet, zoals de afronding van het ontwerp. De bomenkap en het verder bouwrijp maken van het terrein kunnen dankzij een aangepaste voorbereiding nog een jaar wachten en zijn nu definitief gepland in oktober 2017. De verwachting is dat medio 2018 de eerste paal in de grond wordt geslagen.

Over de concrete veranderingen worden patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden in de komende periode tijdig en uitgebreid geïnformeerd.

 

Toekomstbestendig

Voorzitter van de raad van bestuur Ruurd Jan Roorda: ‘Tergooi bestaat tien jaar en kon zich geen beter verjaardagscadeau wensen dan de bevestiging van de banken om de nieuwbouw te gaan financieren. Daarmee gaat het eindelijk beginnen: de bouw van een nieuw, toekomstbestendig ziekenhuis voor de Gooi & Vechtstreek, in samenwerking met onze zorgpartners en op één locatie’.

Het nieuwe ziekenhuis wordt hightech maar wel met menselijke maat én passend in de omgeving. Roorda: ‘We geloven namelijk sterk in healing environment, het idee dat een natuurlijke omgeving bevorderlijk is voor je gezondheid. Dat kun je bijvoorbeeld doen door buiten en binnen met elkaar te verbinden. En omdat Monnikenberg zo’n mooi, groen gebied is, is dat dus de perfecte plek voor ons ziekenhuis.’

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *